EnglishGermanGreekHebrew
EnglishGermanGreekHebrew
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.

Ενεργειακές Εφαρμογές

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων

Τι είναι

Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου (πολυκατοικίας, μονοκατοικίας ή διαμερίσματος) είναι το σύνολο των επεμβάσεων που γίνονται σε αυτό με σκοπό την μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου για θέρμανση και ψύξη

Πως γίνεται

Τα στάδια μιας ενεργειακής αναβάθμισης είναι τα ακόλουθα:

 1. Αποτύπωση κτηρίου που πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά
 2. Ενεργειακή μελέτη του κτηρίου
 3. Παρουσίαση των απαιτούμενων ενεργειακών επεμβάσεων σύμφωνα με την ενεργειακή μελέτη
 4. Κοστολόγηση των ενεργειακών επεμβάσεων
 5. Υλοποίηση ενεργειακής αναβάθμισης
 6. Έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για το κτήριο

Εγκαταστάσεις Θέρμανσης με Βιοκάυσιμο - Βιομάζα

Λέβητες πέλλετ – Μεικτής καύσης

Το βιοκαύσιμο πέλλετ έγινε ευρέως γνωστό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγο της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου κατά την οποία οι καταναλωτές στράφηκαν σε νέες οικονομικότερες πηγές ενέργειας.  Το πέλλετ είναι κατ ουσίαν συμπιεσμένο ξύλο το οποίο έπειτα από βιομηχανική επεξεργασίας (ξήρανση) αποκτά πολύ μικρές ποσότητες υγρασίας (<8%). Λόγο της χαμηλής τιμής του καυσίμου οι λέβητες πέλλετ απέκτησαν ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς σε οικιακά αλλά και σε βιομηχανικά κτήρια στα οποία το κόστος θέρμανσης με της κλασικές πηγές ενέργειας (πετρέλαιο , αέριο) ήταν πολύ μεγαλύτερα. Εκτός των λεβητών πέλλετ υπάρχουν και οι λέβητες μεικτής καύσης που έχουν την ίδια φιλοσοφία με αυτή των πέλλετ αλλά εκεί υπάρχει η δυνατότητα καύσης αποξηραμένου καρπού, καλαμποκιού, πυρήνα κ.α. Το  γραφείο μας σε συνεργασία με γνωστό Ιταλικό κατασκευαστή έχει την λύση και σε αυτό το κομμάτι προσφέροντας εγκαταστάσεις με σύγχρονα πιστοποιημένα μηχανήματα τα οποία τα υποστηρίζουμε τεχνικά με ανταλλακτικά και σέρβις.

Φωτοβολταϊκά Συστήματα

 1. Οικιακά φωτοβολταϊκά
 2. Φωτοβολταϊκά πάρκα

Αντλίες Θερμότητας

Με τις σημερινές συνεχείς ανακατατάξεις στον τομέα της ενέργειας και τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των συμβατικών καυσίμων, είναι πλέον φανερό πως το μέλλον στη θέρμανση ανήκει στις πιο εξελιγμένες, αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίεςΊσως πάλι, η σωστή μόνωση του σπιτιού σου (π.χ. αν έχεις παλιά κουφώματα με μεγάλες απώλειες θερμότητας, ή σκεπή χωρίς μόνωση) να αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα. Ενώ τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης βασίζονται ως επί το πλείστον στην καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή θερμότητας, οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού (αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται στις συνήθεις οικιακές εφαρμογές) εκμεταλλεύονται την «ανεξάντλητη» θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα που προέρχεται από τον ήλιο, την οποία μετατρέπουν σε θέρμανση του χώρου μας, με τη βοήθεια ενός μικρού ποσού ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην ουσία η αντλία θερμότητας δεν παράγει θερμότητα αλλά την μεταφέρει (την αντλεί, εξ ου και η ονομασία της) από το περιβάλλον προς τον χώρο μας (ή το αντίστροφο κατά τη λειτουργία ψύξης), δαπανώντας και ένα ποσό ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μεταφερθεί η θερμότητα από τη χαμηλή ενεργειακή στάθμη (που είναι το περιβάλλον) σε μια μεγαλύτερη (χώρος), ενέργεια η οποία όμως είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα δαπανούσαμε για να την παράγουμε και είναι της τάξης του 1/4 ή και λιγότερο σε σχέση με την ενέργεια που προσφέρει στον χώρο.

Ηλιοθερμικά έργα

Η ηλιοθερμία είναι η μέθοδος με την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια  για χρήση στην εγκατάσταση θέρμανσης αλλά και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Το νερό που χρησιμοποιείται για την θέρμανση  μπορεί να ζεσταθεί μέσω της ηλιακής ενέργειας φτάνοντας κατά μεγάλο ποσοστό ανάλογα με την εγκατάσταση, την επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του καταναλισκόμενου καυσίμου. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου υπάρχει έντονη ηλιακή ακτινοβολία ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, η εφαρμογή της ηλιοθερμίας είναι πολύ αποδοτική. Οι ηλιοθερμικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη πολύ ανεπτυγμένη εφαρμογή ακόμα και στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι σημαντικά χαμηλότερη από ότι στην Ελλάδα, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Αποδοτική θέρμανση χωρίς σώματα καλοριφέρ ή άλλες «ορατές» συσκευές υπάρχει; Υπάρχει και πρόκειται για την ενδοδαπέδια θέρμανση, η οποία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως, κυρίως λόγω της εξοικονόμησης χώρου που προσφέρει αλλά και της οικονομικής της λειτουργίας συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα.Σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οι βασικές διατάξεις που χρησιμοποιούνται είναι ίδιες με εκείνες των συμβατικών συστημάτων: καυστήρας, λέβητας, κυκλοφορητής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε καύσιμο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ). Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι τελικοί αποδέκτες του ζεστού νερού δεν είναι τα σώματα καλοριφέρ αλλά το ίδιο το δάπεδο, το οποίο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Αφού θερμομονωθεί το δάπεδο από κάτω, απλώνεται ένα σύστημα σωλήνων οι οποίοι μεταφέρουν το ζεστό νερό σε όλη του την επιφάνεια.Οι σωλήνες κατανέμουν τη θερμότητα εκεί που χρειάζεται (και όχι στο υπόγειο ή στους εξωτερικούς τοίχους) και αποδίδουν με ελάχιστη αδράνεια και με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού προσαγωγής. Έτσι, το δάπεδο θερμαίνεται σιγά σιγά και ακτινοβολεί τη θερμότητα στον αέρα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ομοιόμορφη θέρμανση του αέρα, από κάτω προς τα πάνω, και όχι συγκέντρωση της θέρμανσης κοντά στα σώματα.Όσον αφορά το κόστος τώρα, θα πρέπει καταρχήν να κάνουμε το διαχωρισμό μεταξύ κόστους αρχικής εγκατάστασης και κόστους λειτουργίας. Στην πρώτη περίπτωση, δηλ. του αρχικού κόστους, αυτό είναι μεγαλύτερο από εκείνο ενός συμβατικού συστήματος. Ωστόσο, η απόσβεση γίνεται σχετικά γρήγορα καθώς το κόστος λειτουργίας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με το κόστος των καλοριφέρ. Θα πρέπει, τέλος, να αναφέρουμε ότι όσο περισσότερες ώρες λειτουργεί ημερησίως το σύστημά μας, τόσο γρηγορότερα θα ολοκληρωθεί η απόσβεση του αρχικού κόστους.

Μονώσεις και υγρομονώσεις κτιρίων

Το γραφείο μας δραστηριοποιείται στον τομέα της μόνωσης υγρασίας πάνω από 15 χρόνια. Αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη σας για ολοκληρωμένες λύσεις σε μελέτες, εφαρμογές, κατασκευές αλλά και επισκευές μονώσεων.

Εξασφαλίζουμε, στην πράξη την ποιότητα των εργασιών μας εφαρμόζοντας εγκεκριμένα Συστήματα Μόνωσης, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προδιαγραφές κάθε έργου.

Τα στεγανωτικά – μονωτικά υλικά που εξειδικευόμαστε είναι:

 • Στεγανωτικές μεμβράνες
 • Μεμβράνες κεραμοσκεπών
 • Ασφαλτικές μεμβράνες – Ασφαλτόπανα
 • Μεμβράνες EPDM, TPO, PVC, HDPE
 • Επαλειφόμενα υλικά
 • Στεγανωτικά τσιμεντοειδή
 • Στεγανωτικά ασφαλτικά
 • Στεγανωτικά  ακρυλικά, πολυουρεθανικά
 • Υδαταπωθητικά

Η εταιρεία μας ειδικεύεται στο κλάδο της μελέτης και εφαρμογής ”υγρομόνωσης – θερμομόνωσης” κατασκευών και της ενεργειακής τους αναβάθμισης.
Προστατεύουμε τα κτήρια από την υγρασία, το κρύο και τη ζέστη και προσφέρουμε στους ενοίκους ιδανικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.
Με μόνη μας αρχή το σεβασμό στη δουλειά, παρέχουμε ποιοτικές εργασίες σε συνδυασμό με τα καλύτερα υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά των μονωτικών.
Είμαστε επαγγελματίες τεχνικοί εφαρμοστές και δεν εμπορευόμαστε υλικά. Έτσι έχουμε το κριτήριο της επιλογής του σωστού μονωτικού υλικού για κάθε περίπτωση, εξαλείφοντας έτσι το φαινόμενο του εμπορικού συμφέροντος που  συνήθως συμβαίνει.
Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε 100% στις απαιτήσεις των έργων και των πελατών μας, με αποτέλεσμα τις καλύτερες συστάσεις στο μέλλον.